12+1 Preguntes a l’aventurer Adrià Homs

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Comparteix:

Molts som els que seguim amb curiositat els passos d’Adrià Homs. El seu projecte “La Volta a la Terra” va deixant empremta per tot el món i ara el seu agosarat esperit s’ha vist recompensat sent guanyador de la 2a edició de “Se buscan aventureros” de LATAM Airlanes Group.

2014-0-ascensio a Stok Kangri-india

Ascensió a Stok Kangri-India

Jo em sento privilegiat! Visc penjat de la seva motxilla convertint-me en observador de la seva ànima lliure. Em sento partícip de la seva evolució personal que es va enriquint a cada quilòmetre en un món ple de noms que marquen països i regions.

benin-2014-pitu crosto

A Benin-Àfrica

Un món en el que desitjaria que no haguessin fronteres emocionals i en el que poguessin ser tots “un” sense perjudicis perquè en definitiva el nostre Planeta és de tots sense diferència.

L’Adrià ja no és el mateix des de que va sortir de la Vall de Bianya ara fa quasi dos anys. És una mica més savi (només una mica tal i com diu ell) i la seva nova fita de creuar Sud-América a cavall porta un valor solidari.

Per cada quilòmetre recorregut aportarà un euro a la Fundació Proide per a projectes d’educació en diferents països de Sud-Amèrica. Així vol assolir 9.000€. Feu recompte dels quilòmetres 😉 Els seus companys de viatge seran en “Complicao” i en “Carajo” i jo continuaré a la seva motxilla observant i amarant-me de la saviesa que aporta obrir-se al món.  Empreses, ens, particulars si voleu col·laborar podeu posar-vos en contacte amb ell o Proide amb els enllaços que us he deixat.

És per això que us deixo amb un vídeo resum de part del seu viatge, de fotografies amb una entrevista a l’Adrià.  Les fotos que trobareu les ha fet ell al seu pas per la Terra.  Surto maco, eh? Jo us compartiré aquestes però no oblideu que podreu trobar-ne d’altres al seu web i pàgina de facebook La volta a la Terra – Leevi i Adrià

.

Entrevista a Adrià Homs

.

2014-Lumbini-nepal-pitu-crosto-albert-casals

Adrià Homs amb Albert Casals a Lumbini

1-Què és un aventurer? Una persona inconformista que sent la necessitat d’obrir nous horitzons independentment de les circumstàncies i dels recursos que disposa.

2-Què és la “LLIBERTAT” en majúscules? No sé si existeix, la llibertat absoluta. El que més s’hi aproxima, potser, és el sentiment que neix quan un és conscient que està fent el que desitja.

3-Per què has decidit fer aquest viatge? És una decisió que vaig prendre fa gairebé quatre anys. Al principi no les tenia totes, però a dia d’avui els resultats corroboren que és la millor iniciativa que he engegat mai. Per què? Doncs bé, en realitat és qüestió de preferències, d’inclinacions. Hi ha qui gaudeix exercint de metge. Hi ha qui viu per córrer. Hi ha qui es guanya la vida programant pàgines web… La meva vocació (la més gran), simplement, és viatjar.

4-Viatjar és una droga? En el sentit menys pejoratiu de la paraula, sí. El que passa és que les drogues tenen2014-nepal o india-3 efectes perjudicials. Els viatges, en canvi, són purgacions saludables que ajuden a ser més crític i respectuós.

5-Que ha canviat en tu des que vas sortir de la Vall de Bianya ara fa 1 any i 9 mesos? El pas per tants països implica continues modificacions d’hàbits. Això fa que, mica en mica, variï l’estructura ideològica. Les situacions viscudes, molt diferents a les que estava acostumat, m’han apropat a múltiples realitats. El fet d’estar en constant moviment m’ha regalat la possibilitat de relacionar-me amb gent de tota mena. Això, sumat al temps disponible i a les ganes de seguir aprenent, m’han convertit en una persona més sàvia (només una mica).

6-Després d’haver viatjat per mig món, trobes que hi ha alguna característica que uneix a les persones, independentment d’on siguin? I alguna diferència? La mirada i el somriure solucionen els malentesos lingüístics. I les religions, de vegades, creen barreres farcides d’ignorància.

2014-llac Tanganika-tanzania-Pitu Crostó

Llac Tanganika-Tanzania

7-Com et sents viatjant amb un nino de drap com jo? És un complement de la motxilla. Un company que atrau les mirades de la gent i que dibuixa somriures a nens i nenes d’arreu.

8-Diga’m tres persones que t’hagin marcat durant el viatge i per què? Justas: un amic lituà que vaig conèixer a Mauritània i que du més de quinze anys viatjant. Pepe Mujica: expresident d’Uruguay, a qui vaig tenir la sort d’entrevistar a casa seva. Julián: un amic que m’ha ofert allotjament i feina durant uns mesos a la Patagònia.

9-Crec que durant el viatge t’has hagut de despendre de moltes coses materials. Què és el que es necessita per viure? Hi ha una frase famosa que diu: “no és més ric qui té més, sinó qui menys necessita”. Al cap i a la fi, només és necessari tenir suficient per cobrir les necessitats bàsiques. Tota la resta són necessitats creades. I si algun dia estem disposats a renunciar a algunes d’aquestes necessitats inventades (comoditats), la balança de les desigualtats s’equilibrarà per gravetat.

2014-Cambodja

Fent la bugada a Cambodja

10-Has recollit molts somnis d’infants d’arreu del món? I moltes receptes del farro? Sí, aquests són dos dels projectes que vaig iniciar a la partida. A cada país on vaig, escullo dos nens o nenes i els pregunto quin és el seu somni o desig. Anoto el nom, l’edat, el país de precedència, i els hi faig una fotografia. Estic construint una galeria d’anhels dels infants del món. Per altra banda, a la motxilla porto bossetes de farro envasades al buit. A alguns dels països on vaig, regalo les bosses amb la condició que es cuini un plat tradicional amb el farro com a ingredient conductor. És una segona galeria de receptes de diferents continents.

11-Un viatger és un ésser lliure i social però pot ser també solitari a l’anar deixant persones enrere? Hi estàs d’acord? La soledat és una bona missatgera. Et permet valorar els moments de companyia i et manté alerta davant de qualsevol situació. És cert que vas deixant persones enrere, però sempre n’apareixen de noves. I així successivament. Tinc amics per tot el món, i a alguns fa anys que no veig, però estic convençut que quan ens retrobem serà com si aquest interval de distància no hagués existit.

12-Ara vols creuar Sud-Amèrica a cavall recorrent 9.000 km. Com et sents cuidant dels teus nous companys de viatge? Sí, ara tinc intenció de viatjar des de la Patagònia fins a Equador amb dos cavalls. Evidentment, em sento del tot responsable de la manutenció i de la salut dels equins. Crec que formarem un bon equip de viatge, i seguint les referències dels precedents, segur que aconseguim arribar a destí. Tenim temps, i des de fa uns mesos estic adquirint coneixements amb gent experta en la matèria. Només falta ultimar els preparatius i posar una data de sortida.

13- Un viatger pensa en el futur o només viu el dia a dia? Pensar en el futur és inevitable. Ara bé, no em faig gaires expectatives perquè entenc que només són suposicions. Hi ha tantes variables que intervenen que no vull enganyar-me. Tracto de fer el que m’agrada dia a dia, amb empenta i motivació. I això sempre em porta a un bon futur.

torres-de-paine-amb-adria-homs-i-pitu-crosto

Torres de Paine-Patagonia