Horseball, viatge al campionat mundial de Portugal

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Comparteix:

Em trobo davant d’un viatge que em fa especial il·lusió. M’he proposat apropar-vos a un esport minoritari denominat Horseball. De ben segur que viuré l’emoció i el sentiment de sentir-se un amb un preciós i noble animal. I és per tot això que us convido a continuar llegint per descobrir mica en mica la passió i els grans campions que tenim a les nostres terres.

campionat-horseball-espanya-5

Campionat d’Espanya Horseball. Foto. Berta Barnils

anais-murla

Amb l’Anaïs Murlà

Demà marxo cap a Ponte de Lima, al nord de Portugal, amb l’Anaïs per viure el mundial de Horseball que es celebrarà del 14 al 20 d’agost de 2016. Sí, sé que no és la primera vegada que vaig a un campionat mundial, ja vaig viatjar amb les patinadores a Taipei i a Reus però si que és la primera vegada que veuré un partit de horseball en directe i estic una mica nerviós!!!

Si us he de dir la veritat, no coneixia el horseball fins abans de conèixer a l’Anaïs, i es veu que a Catalunya som una de les potències mundials! Per començar, els tres millors jugadors del 2015 són catalans, un dels millors clubs de la història d’aquest esport és el CEEC de Cardedeu, on juga en Marià (el xicot de l’Anaïs!) i, a més, és el club que ha guanyat més vegades el Campionat d’Europa de Clubs!

horseball-campionat-espanya-1

Campionat d’Espanya Horseball. Foto. Berta Barnils

campionat-espanya-horseball

Campionat d’Espanya Horseball. Foto. Berta Barnils

Vosaltres coneixeu aquest esport? Jo us ho explico! El horseball és una barreja entre bàsquet, equitació i rugby. (Psst!… A ells no els agrada gaire, però molta gent el coneix com a bàsquet a cavall.) Als partits s’enfronten dos equips i guanya aquell que fa més encerts a cistella, com al bàsquet. Per cada equip només hi pot haver 4 jugadors dins al camp, però és normal, amb els cavalls sinó no hi cabrien! A més, els partits són molt curtets, només duren 20 minuts, dues parts de 10 minuts i el descans, però és normal, van tota l’estona amunt i avall del camp sense parar i moooolt ràpid! I sabeu què? Quan els cau la pilota al terra l’han de recollir sense baixar del cavall, per això té nanses, perquè sigui més fàcil agafar-la.

Es veu, que aquest campionat és el més important de tots. Només es celebra cada quatre anys i ve gent de tot el món. De moment, a la categoria ProElite sempre ha guanyat França, però segur que aquest any serà diferent!

horseball

Campionat d’Espanya Horseball. Foto. Berta Barnils

campionat espanya horseball

Campionat d’Espanya Horseball. Foto. Berta Barnils

Tinc moltíssimes ganes d’arribar i poder conèixer a en Marià, en Djebbond, el seu cavall, i a tots els seus companys de la selecció! A veure si algú d’ells em deixa pujar al cavall 😉

Abans de despedir-me us vull ensenyar un vídeo i unes fotografies perquè conegueu una miqueta més què és el horseball! Heu vist quines fotografies més xules? Les ha fet la Berta Barnils, i també viatjarà amb nosaltres, segur que voldrà que li faci de model (je, je)

D’aquí uns dies us tornaré a explicar com va el campionat i totes les aventures que he viscut!