La Cultura és Creativitat. 14 Coses que poden ensenyar-nos els infants

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Comparteix:

Si penses que ets massa petit com per marcar la diferència. Intenta dormir amb un mosquit a l’habitació. Proverbi africà.

creativitat com nens

No tothom coneix qui hi ha darrera de mi, de Pitu Crostó. I d’altres pot ser es qüestionen com és possible que algú pugui voltar amb un nino com jo.

Doncs m’agrada pensar que sóc com aquell mosquit que t’ajuda a marcar la diferència i et trasllada a la infantesa.

Us explicaré un secret. Quan arribem a adults i ens sentim plens de somnis és que el nostre nen interior ha sobreviscut.

Perquè us explico tot això? Perquè els nens són creatius per naturalesa (de seguida els donem un llàpis de color). Tenen molt a ensenyar-nos en una societat que es viu complicada, plena de pors, del que diran o esforços que no són prou reconeguts.

Permeteu-me que us faci un repàs i us convido a recuperar el nen que tots portem a dins. De ben segur que us ajudarà a sentir-vos creatius i emprenedors. És per això que trobo que la cultura es tan important perquè s’amara de totes aquestes premisses. La Cultura és Creativitat.

.

14 Coses que poden ensenyar-nos els infants per ser Creatius

 1. Posa-li imaginació. La ment d’un nen sembla no tenir límits i són capaços trobar les solucions més inversemblants.

 2. Viu amb passió. Tant li fa el que facis posa-li tot el teu cor i emoció.

 3. Gaudeix. Surt de la rutina, fes coses diferents, riu, embruta’t. Sinó tu passes bé alguna cosa no va bé.

 4. No tinguis manies. Oblida el que diran i dels perjudicis. Pot ser t’adonaràs del que el món és més senzill del que sembla.

 5. Deixa’t sorprendre. Mira les coses com si fos la primera vegada. Expressa’t i deixa’t portar per la il·lusió.

 6. Pregunta sense por. Si alguna cosa no la saps perquè no puc preguntar sense vergonya? Que tothom ho sap tot?

 7. No et compliquis. Les respostes normalment es troben en les coses més senzilles.

 8. Aixeca’t. Si ens entrebanquem podem plorar una mica. Només faltaria!!! Però tornem agafar empenta que encara ens queden moltes coses per descobrir.

 9. No facis massa cas a la “gent que t’envolta”. Hi ha gent que no es recorda com passar-s’ho bé. O vegades senten enveja perquè els agradaria viure la vida com tu.

 10. Relaciona’t i sigues humil. No tinguis por a conèixer a altres persones i a expressar el que penses. Pot ser a vegades no és fàcil però la sinceritat porta a la confiança.

 11. Comparteix. L’alegria compartida és doble alegria i la suma de moltes idees crea una de “ben grossa”.

 12. Sigues flexible. No tot surt a la primera. Si vols aconseguir una meta però agafes un camí que no toca, de ben segur que ni han d’altres camins per explorar per arribar allà mateix.

 13. Demana un cop de mà. Ey! Que si fa falta, quin mal hi ha? I quan ho necessitis deixa que t’acaronin i et recordin el que vals.

 14. No deixis d’aprendre. Aprendre coses noves és genial i molt divertit. Quantes més coses aprens tindràs un ventall més ampli per trobar solucions als nous reptes.

Aquest article neix d’idees pròpies, però l’article de Javier Megias “20 cosas que podemos aprender de los niños para ser más creativos” m’ajudat a donar-li forma i sentir que no sóc l’únic que pensa d’aquesta manera. Us recomano aquest bloc, un espai per emocionar-se amb els somnis propis.

.


Emprenedors al FES Olot

.

emprenedors-a-olotCom ja sabeu sempre us deixo una pinzellada de la comarca. Jo vaig trobar un petit camí per sentir-me de nou com un nen. Va ser al Fes Olot (Fundació d’Estudis Superiors d’Olot). Ofereixen cursos de formació i sessions per a emprenedors i empreses. A més col·laboren amb l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. Una forma d’aprendre, reciclar-se i/o oportunitats laborals.

M’encantarà deixar-vos amb una fotografia d’alguns companys i mentores. Una petita mostra de “nous nens i nenes” a la comarca de la Garrotxa.