Beuda

Comparteix:
Beuda Foto: Montse Masó

Beuda Foto: Montse Masó

Beuda

Extensió: 36 km2
Coordenades UTM:4762 x 46764 y
Municipi de la Garrotxa, estès en declivitat des del vessant meridional del massís del Mont a la vall del Fluvià, riu que forma el límit sud del t.erme.
..

Situació i presentació

Termeneja amb Sales de Llierca (W), amb Sant Ferriol i Besalú (S), amb Maià de Montcal (E), i amb els termes de l’Alt Empordà de Cabanelles (NE) i Albanyà (N). El terme és muntanyós i solcat de N a S per diverses rieres, com la riera del Clot de l’Espinau o dels Molins, el torrent del Salt de Palera, la del Segueró i la riera de Capellada. Al terme hi ha les coves del Carlí i de la Mosquera.

És un municipi essencialment rural, format pel poble de Beuda i els agregats de Lligordà, Palera i Segueró. La riera de Capellada és seguida per la carretera que uneix el poble de Beuda amb Besalú, on enllaça amb la N-260 d’Olot a Figueres. Una pista asfaltada uneix Beuda amb Maià de Montcal.

El lloc de Beuda és esmentat des del 922 ( Bebita ) i de nou el 1004 en ocasió d’un plet celebrat a la cort comtal de Besalú, on el bisbe Ot de Girona reclamà al comte Bernat Tallaferro la propietat de la parròquia de Sant Feliu in villa Beutte . El terme surt esmentat sovint al llarg del segle següent en deixes fetes pels comtes i els senyors del castell de Beuda al monestir de Sant Pere i a la canònica de Santa Maria de Besalú.

Ets més curiós?. Si vols saber més sobre la seva història, la seva població, la seva economia… fes clic aquí

.

Experiències a Beuda

pitu-crosto-i-miss-boah-de-xiuxieig-edicions

XiuXiueig una nova editorial nascuda a Beuda

Em confeso un enamorat dels emprenedors i emprenedores.  Tots aquells dels que es diu que no veuen el got ni mig ple, ni ...

arbres-amb-historia

Marxa la Feixina de Beuda i arbres amb història

La Marxa la Feixina de Beuda complirà 23 edicions i enguany anirà de la mà del projecte Busquem arbres amb història. Busquem arbres ...

pitu-crosto-escalada-en-beuda

L'Escalada en Beuda

Beuda és un municipi de la Garrotxa que llinda amb Sales de Llierca (W), Sant Ferriol i Besalú (S), Maià de Montcal ...

pitu-crosto-i-miss-boah-de-xiuxieig-edicions

XiuXiueig una nova editorial nascuda a Beuda

1
arbres-amb-historia

Marxa la Feixina de Beuda i arbres amb història

2
pitu-crosto-escalada-en-beuda

L'Escalada en Beuda

3

Mira aquí l’històric d’experiències de Beuda

.

Setembre, 2017

Sense esdeveniments. Filtra d'altres.

.