Olot

Comparteix:
Olot Foto: Josep Xavier Sánchez

Olot Foto: Josep Xavier Sánchez

Extensió: 29 km2
Coordenades UTM: 4578 x 46703 y

Municipi i cap de la comarca de la Garrotxa a la vall alta del Fluvià.

 .

Situació i presentació

Termeneja amb els municipis de la Vall de Bianya (N), Sant Joan les Fonts (N i E), Santa Pau (SE), les Preses (S) i la Vall d’en Bas i Riudaura (E). Se situa a la vall alta del Fluvià, que travessa la població, al centre del pla d’Olot, una de les fosses tectòniques formades al sector de falles que afecta aquest tros de la Serralada Transversal. La part septentrional del terme és drenada pel Ridaura i accidentada per la serra de Sant Miquel del Mont (793 m) i la muntanya de Sant Valentí (709 m), serres que formen en part el límit N. La serra d’Aiguanegra, al NE, el separa de Sant Joan les Fonts, i la serra de Batet, a llevant, de l’antic terme homònim. A migdia i a ponent el territori és més obert i més planer. La petita serra anomenada també de Sant Valentí (652 m) forma el límit occidental amb la Vall d’en Bas. Llevat del sector de Batet, el territori comprèn àmplies superfícies planes, com les conegudes pel pla de Dalt, pla de Baix, avui polígon industrial, i pla de Llacs, on s’han construït nombroses casetes unifamiliars. El municipi forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb antics volcans com la Garrinada, Montolivet, les Bisaroques o el Montsacopa.

El municipi comprèn la ciutat d’Olot, cap de comarca, antics pobles i veïnats (Sant Roc d’Olot, Sant Cristòfol les Fonts, Sant Andreu del Coll, Closells), que formen una conurbació al voltant de la ciutat, com també diverses urbanitzacions (les Fonts, el Mas Bernat, les Planoles, etc.) i l’antic terme i veïnat de Batet de la Serra. Aquest s’estenia al sector de llevant de la plana d’Olot pels vessants de l’anomenada serra de Batet, en un terreny de materials basàltics puntejat de petits antics volcans, com el Pujalós (o Puig Alós), el Puig Astrol i els vessants N del Croscat, cobert en una bona part per una àmplia extensió forestal, poblada de boscos de roures i alzines.

D’Olot surten radialment un seguit de carreteres. La variant de la N-260 procedent de Portbou i Figueres enllaça amb la carretera C-26 cap a Ripoll. En direcció s. surt la carretera cap a Vic (que s’ha de convertir en la C-37 un cop aprovat el polèmic projecte del túnel de Bracons), que enllaça vora Sant Esteve d’en Bas amb la C-33 cap a Anglès i Lloret de Mar. Una carretera local surt d’Olot vers Santa Pau, Mieres i Banyoles; aquesta via té una desviació vers el santuari de la Trinitat i d’aquest en surt una altra cap a Batet de la Serra. També des de la ciutat una carretera permet arribar a Riudaura.

Ets més curiós?. Si vols saber més sobre la seva història, la seva població, la seva economia… fes clic aquí

.


.
Experiències a Olot
.

Fira-entitats-2015

Fira d'entitats 2015

Fira d'entitats 2015 és una proposta que es presenta del dijous 15 a diumenge 18 d'octubre a la capital garrotxina. Tot un aparador amb un ...

el-petit-format

Neix Teatre de Petit Format a Olot

Neix el Teatre de Petit Format a Olot que ja té dates i cartell per aquest any 2015. Un esdeveniment que trucarà ...

Fira-entitats-2015

Fira d'entitats 2015

1
el-petit-format

Neix Teatre de Petit Format a Olot

2

.

Mira aquí l’històric d’experiències a Olot


 

Pròximes activitats a Olot
.

Setembre, 2017

Sense esdeveniments. Filtra d'altres.

.